CV online



Fie ca urmeaza sa te angajezi in primul tau job sau ai 20 de ani experienta profesionala, fie ca esti in cautare activa sau esti deschis/a oportunitatilor intr-un mod reactiv, construirea sau actualizarea CV-ului tau este primul pas necesar.

Daca urmaresti un post in instutiile de stat, e ok, mergi pe varianta de CV Europass. Altfel, indiferent de sectorul si industria din care iti selectezi angajatorul la care sa aplici, descrie-ti profilul profesional printr-un CV personalizat.

E adevarat, cand aplici pe pagina de cariera a multor companii, ai posibilitatea sa iti incarci CV-ul, sa aplici cu profilul tau din Facebook sau LinkedIn sau sa iti creezi in platforma lor CV-ul. Daca aplici cu profilul tau din platformele profesionale poti avea surpriza ca datele din profil sa nu se incarce corect in campurile de CV ale site-ului companiei respective. E si normal, structurile acestor platforme sunt diferite si ar fi necesara o mapare dupa structurile de profil din platformele sociale. Ceea ce e putin probabil. Daca optezi sa iti creezi doar profil de LinkedIn, este o alegere excelenta: structura profilului este extrem de logica, coerenta si usor de urmarit, poti adauga proiecte, badge-uri pe abilitati, poti primi endorsments si recomandari de la fosti colegi, manageri, clienti sau furnizori. In schimb, daca alegi sa iti salvezi profilul ca CV, nu se vad in el si datele de contact...

Atunci iti recomand cu caldura sa iti creezi un CV personalizat pe care sa il reactualizezi de fiecare data cand ai obtinut o certificare / calificare / atestat sau ai parcurs o schimbare in planul experientei profesionale. Astfel, chiar daca aplici in paginile de cariera ale companiilor care iti cer construirea CV-ului in platforma lor, ai oricand posibilitatea sa faci asta rapid cu magicul "Copy - Paste" din CV-ul tau actualizat.

Alegi sa mergi pe varianta construirii unui CV personalizat. Cum faci sa cresti probabilitatea ca acesta sa fie usor de analizat de catre un recrutor?

1. Foloseste o structura logica, clara si cursiva a datelor tale personale pornind de la cele de contact pana la cele legate de educatie, experienta, competente. Pentru a te asigura ca CV-ul tau va fi complet si are o structura buna, construieste-l folosind platformele de recrutare online. Crearea CV-ului e simpla:  e ca si cum ai completa un formular, il salveti si...Voila! Gata CV-ul!

2. Asigura-te de corectitudinea datelor din CV, atat din punct de vedere al veridicitatii informatiilor, cat si din punct de vedere al acuratetii gramaticale.

3. Cauta o platforma de recrutare care sa sa puna accent si pe design, nu doar pe structura. Cu cat este mai aerisit, are un mic rezumat al elementelor esentiale, eventual si cateva pictograme pentru a atrage atentia recrutorului, cu atat CV-ul tau poate fi mai usor de parcurs si analizat. Iti recomand design-ul creat de catre www.jobshub.ro. Poti sa iti faci cont si sa iti construiesti aici CV-ul in 15 minute si complet gratuit.

Succes!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce mi-a adus bun anul 2020?

Model scrisoare de intentie

Tutorial construire CV in platforma de recrutare online